Felvételi 2020 – Alapképzés, Mesteri

Az idei felvételi minden szempontból rendhagyónak ígérkezik a Magyar Színházi Intézetben. A koronavírus-járvány által meghatározott helyzet miatt mesteri képzésre (Kortárs Színház) egy művészi alkotói vagy szakmai kutatói projektet kell beküldeni a beiratkozási dokumentumokkal együtt. Ezt követően egy online interjú keretében fog a jelentkező a bizottsággal találkozni, ahol bővebben beszélhet a beküldött tervről.

Alapképzésen pedig (Színészet és Teatrológia) megváltozott feltételek mellett kerül sor a felvételire. Teatrológiára (Színháztudományra) egy szakmai motivációs levelet kell mellékelni a beiratkozási iratok mellé, és ezt értékeli a felvételi bizottság.

Színészet szakon pedig “hibrid” felvételi lesz, azaz az első szakasz egy beküldött videó értékelését fogja ezúttal jelenteni, a második szakaszra továbbjutottak pedig élőben, az érvényes járványügyi szabályozások és higiéniai előírások betartásával találkozhatnak majd (egyéni meghallgatáson) a bizottsággal.

Figyelem! A legújabb minisztériumi rendelkezések alapján (2020. június 17.) megváltoztak az alapképzés felvételi dátumai.

A legfrissebb rendelkezések értelmében a beiratkozási periódus július 9-15., mindkét szak esetében. Színészet szakon az első (online) szakaszra július 16-17-én kerül sor (ez tulajdonképpen a jelentkezők által beküldött videók értékelését jelenti, ők maguk NEM kell jelen legyenek! A második szakaszra július 20-án, hétfőn kerül sor, és ezen már jelen kell lenni Kolozsváron, a Színház és Film Kar székhelyén mindazoknak, akik az első szakaszról továbbjutottak.

Teatrológia szakra a beiratkozás ugyancsak a fenti periódusban történik (július 9-15.), a beérkezett motivációs levelek értékelésére pedig július 16-án kerül sor (ez nem feltételezi a jelentkezők fizikai vagy online jelenlétét a vizsga napján).

A részletes szabályozások, a szüksége díjak és egyéb dokumentumok továbbra is a Kar honlapján érhetőek el, itt.

Szeretettel várunk minden kedves jelentkezőt!